Quantcast
Η Ρωσία προσπαθεί να αποφύγει μία τραπεζική κρίση - enikonomia.gr
share

Η Ρωσία προσπαθεί να αποφύγει μία τραπεζική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Μετά την ανάσχεση της ελεύθερης πτώσης του ρουβλίου, η Ρωσία προσπαθεί τώρα να αποφύγει μία τραπεζική κρίση, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Η κάτω Βουλή της Ρωσίας ψήφισε σήμερα εσπευσμένα νόμο που επιτρέπει στον Οργανισμό Ασφάλισης Καταθέσεων να αγοράζει πακέτα μετοχών τραπεζών, πριν να φθάσουν αυτές στο στάδιο της χρεοκοπίας, για να διατηρηθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αν και το ρούβλι ενισχύθηκε σήμερα για τρίτη ημέρα, καθώς η κυβέρνηση ζήτησε από τις μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας να πουλήσουν συνάλλαγμα που έχουν, η ισοτιμία του είναι 30% χαμηλότερη στο τελευταίο τρίμηνο. 

Ο οίκος S&P ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πιθανόν να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ρωσίας στην κατηγορία “σκουπίδια”, εν μέρει λόγω της ανησυχίας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας. 

“Χρειάζονται επείγοντα μέτρα για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος για να αποφευχθεί ο πανικός στον πληθυσμό και μαζικές αναλήψεις καταθέσεων. Υπάρχουν φόβοι για τη δυνατότητα ορισμένων τραπεζών να επιβιώσουν της παρούσας κατάστασης”, δήλωσε ο Βίταλι Ισαάκωφ που είναι διαχειριστής κεφαλαίων στην εταιρεία Otkritie Asset Management στη Μόσχα.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.