Quantcast
Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - enikonomia.gr
share

Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

δημοσιεύτηκε:

Είναι πιθανό να προστεθεί ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μία συζήτηση για τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής της 29ης Νοεμβρίου. Εφόσον αυτή η προσθήκη στην ημερήσια διάταξη εγκριθεί από την ολομέλεια κατά την έναρξη της συνόδου αύριο, η συζήτηση για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας θα ξεκινήσει στις 15:10 και οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν στις 19:00 (τοπική ώρα Βελγίου).

Κυκλική οικονομία: Το ΕΚ συζητά τις νέες προτάσεις με την Επιτροπή

Οι αντιπροέδροι της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans και Jyrki Katainen θα παρουσιάσουν την Τετάρτη στους ευρωβουλευτές τις πολυαναμενόμενες προτάσεις για τη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία με στόχο τη μείωση των αποβλήτων, την αύξηση της ανακύκλωσης, και την προώθηση μιας πιο αποτελεσματικής χρήσης των πόρων.

Ουγγαρία: Το ΕΚ ζητά απαντήσεις από την Επιτροπή για τα θεμελιώδη δικαιώματα

Οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα στην Επιτροπή για το αν έχει διεξαγάγει μία εις βάθος εποπτεία της κατάστασης της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ουγγαρία έτσι όπως ζήτησε το ΕΚ με ψήφισμά του στις 10 Ιουνίου 2015. Θα ζητήσουν τα συμπεράσματά αυτής της αξιολόγησης και εποπτείας και θα ρωτήσουν την Επιτροπή εάν έχει ενεργοποιήσει το πλαίσιο για την ενίσχυση του κράτους δικαίου το οποίο έχει συσταθεί προκειμένου να αποφευχθεί μία συστημική απειλή στην ΕΕ.

Μετανάστευση και καταγγελίες κατά των συνοριοφυλάκων της Frontex

Ο Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός που φυλάσσει τα σύνορα της ΕΕ, θα πρέπει να συστήσει ένα μηχανισμό επεξεργασίας καταγγελιών για παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, θα υπογραμμίσει το ΕΚ με ψήφισμά του την Τετάρτη. Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν από την Επιτροπή να συμπεριλάβει διατάξεις για το μηχανισμό αυτό στην αναθεώρηση του κανονισμού για τον Frontex που λήγει τον Δεκέμβρη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.