Quantcast
Handelsblatt: Εθνικοί εγωισμοί κυριάρχησαν στη Σύνοδο Κορυφής - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Εθνικοί εγωισμοί κυριάρχησαν στη Σύνοδο Κορυφής

δημοσιεύτηκε:

Για «λήθαργο των Βρυξελλών» κάνει λόγο η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εκτιμώντας ότι στο τέλος της μίνι Συνόδου Κορυφής «κυριάρχησαν οι εθνικοί εγωισμοί».

Ο σχολιαστής της εφημερίδας χαρακτηρίζει πολύ θετικό το περιεχόμενο των αποφάσεων στις Βρυξέλλες, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, αυτές δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα στα Βαλκάνια.

«Ήδη τώρα χώρες όπως η ΠΓΔΜ, η Σερβία, αλλά και τα κράτη της ΕΕ, Κροατία και Σλοβενία, είναι τρομερά επιβαρυμένες. Η φιλοδοξία των κυβερνήσεων έγκειται στο να προωθούν λαθραία το ταχύτερο δυνατό και όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες προς την Αυστρία και εν τέλει στη Γερμανία. Αυτό όμως δεν συνιστά μόνο κακή πολιτική βούληση.

Οι φτωχές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν είναι σε θέση από οικονομική σκοπιά να θέσουν το πρόβλημα υπό έλεγχο. Επιπλέον, παλιές έχθρες από την πρώην Γιουγκοσλαβία εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτό φαίνεται και στους μεθοριακούς διαξιφισμούς ανάμεσα στην Κροατία και τη Σερβία», επισημαίνει ο σχολιαστής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.