Quantcast
Handelsblatt: Καμία «έκπτωση» στην Τουρκία ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Καμία «έκπτωση» στην Τουρκία ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα

δημοσιεύτηκε:

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζει τις εκτεταμένες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του εργατικού κόμματος PKK με δεκάδες θύματα: «Μέχρι στιγμής η ΕΕ σιωπά.

Η έκκληση της τουρκικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων IHD στις Βρυξέλλες για αποστολή αντιπροσωπίας, με στόχο την εξέταση τυχόν παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έμειναν χωρίς απάντηση.

Προφανώς η ΕΕ δεν θέλει να προκαλέσει τους κυρίους Ερντογάν και Νταβούτογλου, την ώρα που εξαρτάται από την συνεργασία τους στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Η Τουρκία, λόγω των εμφυλίων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και λόγω της προσφυγικής κρίσης είναι τόσο σημαντική όσο ποτέ άλλοτε. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να δοθεί βάρος στην προσέγγισή της στην ΕΕ, κάτι το οποίο οι Βρυξέλλες παραμέλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όμως θα ήταν λάθος αυτό να οδηγήσει σε “εκπτώσεις“ έναντι της Άγκυρας όσον αφορά τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Τουρκία θα είναι σε θέση να αναλάβει το ρόλο ενός εταίρου της ΕΕ σε ζητήματα ασφαλείας μόνο όταν εμβαθύνει τους δημοκρατικούς θεσμούς της και ενδυναμώσει το κράτος δικαίου.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.