Quantcast
Handelsblatt: Χαμηλοί ρύποι και για BMW - Mercedes μόνο στα... εργαστήρια - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Χαμηλοί ρύποι και για BMW – Mercedes μόνο στα… εργαστήρια

δημοσιεύτηκε:

Υψηλές εκπομπές καυσαερίων όχι μόνο στη Volkswagen είναι το βασικό θέμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέροντας πως και αυτοκίνητα της BMW αλλά και της Daimler εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους μόνο στα… εργαστήρια.

Ειδικότερα η Handelsblatt αναφέρει πως σύμφωνα με καταγγελίες μηχανικών «Frontal 21» από τη Βέρνη τα αυτοκίνητα από BMW και Mercedes που δοκιμάστηκαν εκπέμπουν πολύ περισσότερα οξείδια του αζώτου από τις αντίστοιχες μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια.

Για τον Philippe Wili η δοκιμασία δεν ήταν μια καθημερινή βόλτα καθώς δοκίμασε ένα μοντέλο Mercedes σχολαστικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης, NEDC.

Για αυτό τον λόγο οι δοκιμές πρέπει να πραγματοποιηθούν σε ειδικά πιστοποιημένες εγκαταστάσεις. Η Βέρνη έχει μια τέτοια εγκατάσταση και ο Wili είναι ένας οδηγός δοκιμών εκεί.

Μαζί με το Mercedes υπήρχαν ακόμη τέσσερα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και οι εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια του τεστ ήταν εντελώς διαφορετικές από τις αντίστοιχες που πραγματοποιούνται εντός των εργαστηρίων…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.