Quantcast
ΗΠΑ: 150 χώρες θα υπογράψουν συμφωνία για την κλιματική αλλαγή - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: 150 χώρες θα υπογράψουν συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 150 χώρες έχουν δεσμευτεί ότι θα υπογράψουν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο 2015 στο Παρίσι, ανέφερε σήμερα η πρόεδρος της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP 21), Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί ότι θα υπογράψουν τη συμφωνία 147 χώρες. Στην επίσημη τελετή υπογραφής που θα διεξαχθεί στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη στις 22 Απριλίου αναμένεται ότι θα δώσουν το παρών περίπου 50 ηγέτες κρατών».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα θα περιοδεύει στη Σαουδική Αραβία και την Ευρώπη και δεν θα παραστεί στην τελετή υπογραφής.

Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία του Παρισιού, θα πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 55 από τα συμβαλλόμενα μέρη της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τα οποία θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ακόμη η κ. Ρουαγιάλ τόνισε με έμφαση πως «η τελετή υπογραφής θα αποτελέσει και μια ευκαιρία ώστε να γίνει μια “ισχυρή δήλωση” για το θέμα της τιμής του άνθρακα, ενώ  είναι αναγκαίο να οριστεί μια τιμή “υψηλή, σταθερή και προβλέψιμη” σε διεθνές επίπεδο με στόχο να ευνοηθούν οι επενδύσεις στις “καθαρές” ενεργειακές πηγές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.