Quantcast
ΗΠΑ: Αγωγή κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον της VW - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Αγωγή κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον της VW

δημοσιεύτηκε:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά της Volkswagen AG για παραβίαση του νόμου «καθαρού αέρα» με την εγκατάσταση παράνομων συσκευών «παραπλανόντας» τα συστήματα ελέγχου των εκπομπών σε 600.000 οχήματα.

Οι κυρώσεις που είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη η Volkswagen μπορεί να ανέλθουν σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα κατά της Volkswagen για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των νομοθετικών διατάξεων για καθαρό αέρα του έθνους μας», δήλωσε ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα John Cruden.

Οι διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων των δοκιμών και των εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014, και οι υπάλληλοι του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος (EPA) και της CARB πέρασαν περίπου εννέα μήνες προσπαθώντας να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος.

Σύμφωνα με την αγωγή, κατά την περίοδο αυτή, οι υπάλληλοι της Volkswagen “παρακώλυαν και παρεμπόδιζαν” τις έρευνες. Επίσης, οι υπάλληλοι της Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων μερικών από την Audi, εγνωσμένα απέκρυπταν γεγονότα όταν είχαν καθήκον να μοιραστούν τις πληροφορίες αυτές, που θα είχαν αποκαλύψει το παράνομο λογισμικό νωρίτερα, καθώς επίσης ασχολούνταν με καταφατικές παρερμηνείες.

Η EPA θα επιδιώξει την επιβολή προστίμων μέχρι και 37.500 δολαρίων ανά αυτοκίνητο, με την πρόθεση καταστρατήγησης των δοκιμών εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι η Volkswagen θα μπορούσε θεωρητικά να έρθει αντιμέτωπη με πρόστιμο κοντά στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους περίπου 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.