Quantcast
ΗΠΑ: Αύξηση της απασχόλησης με βραδύτερο ρυθμό τον Αύγουστο - Στο 5,1% η ανεργία - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Αύξηση της απασχόλησης με βραδύτερο ρυθμό τον Αύγουστο – Στο 5,1% η ανεργία

δημοσιεύτηκε:

Η μισθωτή απασχόληση στις ΗΠΑ αυξήθηκε με χαμηλότερο από το αναμενόμενο ρυθμό τον Αύγουστο, αλλά η μείωση της ανεργίας στο 5,1% – κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7,5 ετών – και η αύξηση των μισθών αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των μισθωτών, εκτός του αγροτικού τομέα, αυξήθηκε κατά 173.000 τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης. Τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας αύξηση κατά 245.000 θέσεις εργασίας, αλλά η αύξηση της απασχόλησης τον Αύγουστο ήταν η μικρότερη των τελευταίων πέντε μηνών.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι θέσεις εργασίας εκτός του αγροτικού κλάδου να έχουν αυξηθεί κατά 220.000, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι το μοντέλο που χρησιμοποιεί ηαμερικανική κυβέρνηση για την προσαρμογή των στοιχείων σε εποχικούς παράγοντες ίσως να μην λαμβάνει επαρκώς υπόψη την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Τα στοιχεία για την απασχόληση, μολονότι δεν μπορούν να αλλάξουν την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ζωντανή εν μέσω αστάθειας στις παγκόσμιες αγορές και επιβράδυνσης της κινεζικής ανάπτυξης, θα μπορούσαν να περιπλέξουν περαιτέρω την απόφαση της Fed για το αν θα αυξήσει ή όχι τα επιτόκια στη διήμερη συνεδρίαση της (16-17 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το Reuters.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.