Quantcast
ΗΠΑ: Αύξηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 7 μηνών - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Αύξηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 7 μηνών

δημοσιεύτηκε:

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Αύγουστο σε υψηλό 7μήνου, υποδηλώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία έχει δυναμική και βοηθώντας στην ισχυρή σημερινή ανάκαμψη της Wall Street που κάνει το μεγαλύτερο φετινό ράλι με άνοδο πάνω από 2%.

Το Conference Board ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει αυξήθηκε 10,5 μονάδες στις 101,5 τον τρέχοντα μήνα, που είναι η υψηλότερη επίδοση από τον Ιανουάριο, εν μέσω αισιοδοξίας για την αγορά εργασίας.

Η έρευνα, ωστόσο, διεξήχθη πριν από το ξεπούλημα των μετοχών παγκοσμίως που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και το οποίο έχει μειώσεις τις πιθανότητες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Αν και το κλίμα μπορεί να υποχωρήσει τον Σεπτέμβριο, οικονομολόγοι δήλωσαν ότι η όποια μείωση αναμένεται να είναι περιορισμένη, καθώς οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές φάνηκε να σταθεροποιούνται σήμερα.

Μία ισχυρή αγορά εργασίας, χαμηλότερες τιμές της βενζίνης και η βελτίωση του στεγαστικού τομέα φαίνεται επίσης να στηρίζουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Το ποσοστό των καταναλωτών που αναμένουν αύξηση των εισοδημάτων τους μειώθηκε, αλλά λιγότεροι είναι οι καταναλωτές που προέβλεπαν μείωση των εισοδημάτων.

Με άλλη ανακοίνωση, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι νέες πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκε κατά 5,4% στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 507.000 μονάδων. Οι πωλήσεις αυτές, που αντιστοιχούν στο 8,3% της αγοράς, είναι αυξημένες κατά 25,8% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.