Quantcast
ΗΠΑ: Ευάλωτη απέναντι στο «σύνδρομο της Κίνας» η οικονομία - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Ευάλωτη απέναντι στο «σύνδρομο της Κίνας» η οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Το αμερικανικό δολάριο ισχυροποιείται, η κατάρρευση του πετρελαίου έλαβε τέλος και οι θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται τους τελευταίους τρεις μήνες με ρυθμό ταχύτερο του 1997. Ενώ, όμως, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας εντός του 2015, πολλοί είναι οι αναλυτές οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει ευάλωτη απέναντι στις εξελίξεις που αφορούν στην κινεζική οικονομία.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα ληφθούν υπόψη οι επικρατούσες ανά τον κόσμο οικονομικές συνθήκες και φυσικά η πορεία της κινεζικής οικονομίας θα είναι καθοριστικός παράγοντας. Αυτή τη στιγμή, η Κίνα διαθέτει την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, συμβάλλοντας περισσότερο από ό, τι οποιαδήποτε άλλη στην παγκόσμια ανάπτυξη. Επιπλέον, διαθέτει πολλά εργαλεία λόγω των τεράστιων συναλλαγματικών αποθεμάτων της  με τα οποία μπορεί να αποτρέψει μία ενδεχόμενη κρίση .

Αυτό που υπογραμμίζεται σε διάφορες αναλύσεις, όπως αυτή των Financial Times, είναι πως οι μακροοικονομικοί δείκτες της παγκόσμιας οικονομίας στέλνουν αμφίσημα μηνύματα επηρεάζοντας την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και ως εκ τούτου τις αποφάσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.