Quantcast
ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε τη μεταβολή των επιτοκίων με φόρμουλα - Βέτο Ομπάμα - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε τη μεταβολή των επιτοκίων με φόρμουλα – Βέτο Ομπάμα

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο, με τον οποίο ο καθορισμός των επιτοκίων από τη Fed θα γίνεται με τη χρήση μαθηματικού κανόνα, αλλά αυτό έχει λίγες πιθανότητες να καταστεί νόμος των ΗΠΑ, με δεδομένο ότι ο Λευκός Οίκος απειλεί με βέτο.

Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με ψήφους 241 υπέρ έναντι 185 κατά, χάρη στη συντριπτική στήριξη του από τους Ρεπουμπλικανούς.

Το νομοσχέδιο αποτελεί ένδειξη της μεγάλης καχυποψίας των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών έναντι της κεντρικής τράπεζας, η οποία έπαιξε μείζονα ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης της περιόδου 2007-09.

Η πρόταση θα περάσει τώρα στη Γερουσία, όπου το δημοκρατικό κόμμα του Ομπάμα έχει τη δυνατότητα να σταματά τα περισσότερα νομοσχέδια, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την πλειοψηφία του σώματος.

Η Πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το νομοσχέδιο θα έβλαπτε σοβαρά την αμερικανική οικονομία και θα μείωνε την ανεξαρτησία της Fed. Η κυβέρνηση Ομπάμα είναι αντίθετη στην πρόταση, επειδή πιστεύει ότι θα εμπόδιζε τη δυνατότητα της Fed να αντιμετωπίζει τις υφέσεις.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.