Quantcast
ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, με τις αγορές αυτοκινήτων να σημειώνουν αναπάντεχη πτώση, περιορίζοντας τις προσδοκίες για ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον περασμένο μήνα, αφού έμειναν σταθερές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση των πωλήσεων κατά 0,3%.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων από τους εμπόρους μειώθηκαν 0,5% μετά την άνοδο κατά 1,4% τον Σεπτέμβριο. Η μείωση αυτή προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν ισχυρές πωλήσεις τον Οκτώβριο. Η διαφορά μπορεί να οφείλεται στις μεγάλες εκπτώσεις που πρόσφεραν οι εταιρείες για να προσελκύσουν αγοραστές, δήλωσαν οικονομολόγοι.

Οι λιανικές πωλήσεις, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, της βενζίνης, των οικοδομικών υλικών και των πωλήσεων τροφίμων, αυξήθηκαν 0,2% μετά από αύξηση 0,1% τον Σεπτέμβριο.

Άλλα στοιχεία έδειξαν μείωση των τιμών παραγωγού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, λόγω μείωσης του κόστους παροχής υπηρεσιών. Η Barclays μείωσε την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο του έτους στο 2,4%.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.