Quantcast
ΗΠΑ: Προς ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Προς ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο ήταν πιθανότατα μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώθηκε με τη δεύτερη εκτίμηση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία που έδειξαν ότι οι δαπάνες για υπηρεσίες αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. 

Η τριμηνιαία έρευνα του υπουργείου Εμπορίου για τις υπηρεσίες έδειξε ότι οι δαπάνες που αφορούν τον τομέα αυξήθηκαν πολύ περισσότερο απ’ ότι είχε λάβει υπόψη η αμερικανική κυβέρνηση στη δεύτερη εκτίμηση του ΑΕΠ που ανακοίνωσε τον Νοέμβριο.. 

Οικονομλόγοι δήλωσαν ότι τα στοιχεία υποδηλώνουν πως η καταναλωτική δαπάνη για το τρίτο τρίμηνο μπορεί να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας πάνω από τον ετήσιο ρυθμό του 2,2%, όταν θα ανακοινωθεί η τρίτη εκτίμηση του ΑΕΠ τον Δεκέμβριο.

Αυτό, σε συνδυασμό με στοιχεία για τα αποθέματα των χονδρεμπόρων και την κατασκευαστική δαπάνη μπορεί να οδηγήσουν σε έναν αναθεωρημένο ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ τουλάχιστον 4,6% για το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το 3,9% που ανακοινώθηκε με τη δεύτερη εκτίμηση. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.