Quantcast
ΗΠΑ: Σε χαμηλά διετίας κινήθηκε ο μεταποιητικός τομέας τον Απρίλιο - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Σε χαμηλά διετίας κινήθηκε ο μεταποιητικός τομέας τον Απρίλιο

δημοσιεύτηκε:

Ο μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ κινήθηκε χαλαρά τον Απρίλιο, κοντά στο χαμηλό επίπεδο διετίας, αλλά η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος και οι μεγαλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις αυτοκινήτων δείχνουν ότι η οικονομία της χώρας βγαίνει από την χειμερία νάρκη, στην οποία έπεσε το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Η οικονομική ανάπτυξη σχεδόν ανακόπηκε στο πρώτο τρίμηνο (ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ανήλθε σε μόλις 0,2% σε ετήσια βάση μετά το 2,2% του τέταρτου τριμήνου 2014), λόγω του βαρύτατου χειμώνα, του ισχυρού δολαρίου, μίας εργασιακής διαμάχης στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής και των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου, οι οποίες μείωσαν την αμερικανική παραγωγή ενέργειας.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του Institute for Supply Management διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες τον Απρίλιο, όσο και τον Μάρτιο. Το ισχυρό δολάριο έπληξε τις εξαγωγές και τα κέρδη πολυεθνικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων της και τη Procter & Gamble, της Colgate-Palmolive και τη Johnson & Johnson .

Η General Motors και η Ford σημείωσαν ωστόσο ισχυρότερες του αναμενόμενου πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο, καθώς η ισχυρή ζήτηση φορτηγών κράτησε τον κλάδο σε τροχιά να επιτύχει την καλύτερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας.

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.