Quantcast
HSBC: Τα επενδυτικά trends που θα επικρατήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές το 2015 - enikonomia.gr
share

HSBC: Τα επενδυτικά trends που θα επικρατήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές το 2015

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατά 13% των εταιρικών κερδών στην Ευρώπη αναμένει για το 2015 η HSBC, σε έκθεσή της με τον τίτλο “European equities in 2015: Life in the slow lane”, εξετάζοντας τέσσερα βασικά επενδυτικά trends που εκτιμά ότι θα επικρατήσουν.


Τα τέσσερα βασικά trends που εξετάζει ο οίκος είναι τα ακόλουθα:

α. Κέρδη και απώλειες από την πορεία των περιθωρίων κέρδους,

β. Συναλλαγματικές διακυμάνσεις,

γ. Αποδόσεις

δ. Η επίδραση των αρχών ελέγχου.

 

Κέρδη και απώλειες από την πορεία των περιθωρίων κέρδους
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης αυτή την στιγμή τα περιθώρια κέρδους των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις, έχοντας διαμορφωθεί σε χαμηλό 10 ετών και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάκαμψης τους. Οι κλάδοι που αναμένεται να ευνοηθούν από αυτήν την ανάκαμψη των περιθωρίων κέρδους είναι  Τηλεπικοινωνίες, κεφαλαιακά αγαθά, αερομεταφορές, τράπεζες, Real Estate και  βρετανικοί όμιλοι λιανικών πωλήσεων. Οι μετοχές τις οποίες η HSBC προτείνει ως τις καλύτερες τοποθετήσεις είναι οι ακόλουθες: Schneider Electric, Air France-KLM, Barclays, Unicredit, Caixabank, British Land, Deutsche Telekom, Telecom Italia και Vodafone.

 

Συναλλαγματικές διακυμάνσεις
Οι αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος της HSBC εκτιμούν ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υποχωρεί έναντι του δολαρίου το 2015, με εκτίμηση ότι μπορεί να φθάσει έως και τα 1,19 δολάρια έως το τέλος του 2015. Με δεδομένο ότι τουλάχιστον το 50% των πωλήσεων αρκετών ευρωπαϊκών εταιρειών κατευθύνεται σε αγορές εκτός Ευρωζώνης, αρκετές είναι οι εταιρείες που μπορούν να ωφεληθούν από την πτωτική τάση του ευρώ. Οι κλάδοι που επηρεάζονται από το εν λόγω trend είναι αυτοί αυτοκινητοβιομηχανίας, ειδών πολυτελείας, εξοπλισμού υγείας, πολυτίμων μετάλλων και κοινής ωφέλειας. Οι εταιρείες οι οποίες σύμφωνα με τον οίκο, που μπορούν να εκμεταλλευθούν τα μέγιστα την αποδυνάμωση του ευρώ είναι αυτές των ακόλουθων εταιρειών: BMW, Daimler, Randgold Resources, Richemont, Fresenius και GDF Suez.

 

Αποδόσεις
Η HSBC εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα είναι ήπια και το 2015, με πρόβλεψη ότι η απόδοση του δείκτη MSCI Europe να φθάνει το επόμενο έτος το 3,7%. Η αντίστοιχη απόδοση για το 10ετές γερμανικό ομόλογο (Bund) φθάνει στο 0,8%. Ο οίκος τάσσεται υπέρ των μετοχών υψηλών αποδόσεων, οι οποίες μπορούν να “βρεθούν” σε κλάδους όπως αυτοί ενέργειας, μετάλλων και ορυχείων, κοινής ωφέλειας, βρετανικών κατασκευαστικών εταιρειών και ασφαλειών. Σε αυτή την κατηγορία, οι μετοχές που συστήνει ο οίκος είναι αυτές των Total, Glencore, Taylor Wimpley, Munich Re, Generali, Ageas, GDF Suez και Snam.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.