Quantcast
Η Αφρικανική Ένωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικές Τραμπ - enikonomia.gr
share

Η Αφρικανική Ένωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικές Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Η προσωρινή απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών 7 κυρίως μουσουλμανικών χωρών –μεταξύ των οποίων 3 αφρικανικών– την οποία εισήγαγε με διάταγμά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Παρασκευή προοιωνίζεται “πολύ ταραγμένους καιρούς” για την Αφρική, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της 54μελούς Αφρικανικής Ένωσης από την Αντίς Αμπέμπα.

“Εισερχόμαστε σε πολύ ταραγμένους καιρούς. Η ίδια χώρα στην οποία πολλοί από τους δικούς μας είχαν μεταφερθεί ως σκλάβοι όταν γινόταν το δουλεμπόριο μέσω του Ατλαντικού, αποφάσισε τώρα να απαγορεύσει (την είσοδο) προσφύγων από ορισμένες από τις χώρες μας. Τι θα κάνουμε γι’αυτό; Πράγματι αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ενότητα και την αλληλεγγύη μας”, δήλωσε η Ενκοσαζάνα Ντλάμινι-Ζούμα εγκαινιάζοντας την σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Ο Τραμπ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ των κατόχων διαβατηρίων της Λιβύης, της Σομαλίας και του Σουδάν και τεσσάρων άλλων κυρίως μουσουλμανικών χωρών για 90 ημέρες.

Την ίδια ώρα ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) υπογράμμισε σήμερα ότι το διάταγμα αυτό ενθαρρύνει τους εξτρεμιστές και βλάπτει τον κοινό αγώνα κατά του εξτρεμισμού.

“Τέτοιες επιλεκτικές ενέργειες, με τις οποίες γίνονται διακρίσεις, εξυπηρετούν μόνον στην ενθάρρυνση των ριζοσπαστικών ρητορικών των εξτρεμιστών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΙΔ.

Η κίνηση αυτή “θα προσφέρει περισσότερη τροφή στους υπέρμαχους της βίας και της τρομοκρατίας σε μια κρίσιμη περίοδο την ώρα που ο ΟΙΔ έχει δεσμευτεί με όλους τους εταίρους του, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και εκδηλώσεις”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.