Quantcast
Η Apple προωθεί τα εργαστήρια εφαρμοσμένης έρευνας στην Κίνα - Γιατί έλαβε αυτή την απόφαση - enikonomia.gr
share

Η Apple προωθεί τα εργαστήρια εφαρμοσμένης έρευνας στην Κίνα – Γιατί έλαβε αυτή την απόφαση

δημοσιεύτηκε:

Η Apple προωθεί δυναμικά τα εργαστήρια εφαρμοσμένης έρευνας με στόχο την έξυπνη βιομηχανική παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Όπως ανέφερε ανώτερο στέλεχος της Apple, σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://en.people.cn/  η εταιρεία επεκτείνει τα νέα εργαστήρια περί εφαρμοσμένης έρευνας και στην Κίνα προκειμένου να αξιοποιήσει την ικανότητα παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης της χώρας για την παραγωγή των καλύτερων προϊόντων. Αυτό δείχνει πως η Apple είναι μια από τις πολυεθνικές εταιρείες που αναζητούν το τελευταίο διάστημα ευκαιρίες για να αναπτυχθούν στην Κίνα κατά την περίοδο της άνθηση  της καινοτομίας της.

Τι λένε οι ειδικοί

Για το θέμα αυτό μίλησαν και οι ειδικοί. Όπως είπαν, οι ειδικοί η Κίνα εξακολουθεί να παραμένει μαγνήτης για ξένες επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και πως ο ενθουσιασμός των πολυεθνικών εταιρειών να επεκτείνουν την τοπική τους παρουσία R&D  δείχνει την ελκυστικότητα και τη ζωτικότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο εν μέσω αβεβαιοτήτων και προκλήσεων σε διεθνές επίπεδο.

«Έχουμε ήδη επενδύσει 1 δισεκατομμύριο γιουάν ( ή 139,4 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα εργαστήριο εφαρμοσμένης έρευνας στην Κίνα και με το νέο σχέδιο επέκτασης η επένδυσή μας θα συνεχιστεί αυξάνεται» τόνισε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple Greater China,Isabel Ge Mahe  στην China Daily.

Για το νέο εργαστήριο στην πόλη Σεντζέν

Επίσης η Isabel Ge Mahe είπε πως η Apple θα ιδρύσει εντός του έτους ένα νέο εργαστήριο εφαρμοσμένης έρευνας στην πόλη Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία της για τις δυνατότητες δοκιμών και έρευνας για τα προϊόντα της. Εν τω μεταξύ, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας ενισχύει τις δυνατότητες του εργαστηρίου της εφαρμοσμένης έρευνας στη Σαγκάη προκειμένου να υποστηρίξει την αξιοπιστία, την ποιότητα και την ανάλυση υλικού όλων των προϊόντων της.

«Έχουμε δύο εργαστήρια στην Κίνα, λόγω της κατασκευαστικής ικανότητας της χώρας και της ισχυρής παρουσίας των τοπικών προμηθευτών», είπε.

Σημειώνεται δε πως η  Apple διαθέτει R&D:

  • στο Πεκίνο,
  • στη Σαγκάη,
  • στην πόλη Σεντζέν,
  • στο Σου-Τζου,
  • στην επαρχία Jiangsu,

Μάλιστα το προσωπικό του R&D στην Κίνα έχει διπλασιαστεί τελευταία 5 χρόνια. Η εν λόγω επένδυση της  Apple δείχνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στην κινεζική αγορά και αυτό θα δώσει μια νέα πνοή  στην τοπική καινοτομία και στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως  επεσήμανε η Isabel Ge Mahe.

Τα επόμενα σχέδια της  Apple

Αξιοσημείωτο είναι δε πως  η Apple θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα το όγδοο κατάστημά της στη Σαγκάη και αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία θα έχει 47  καταστήματα στην Κίνα. Η τελευταία επένδυση της Apple θα προσελκύσει ξένες εταιρείες  στην Κίνα παρά τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες και το υποτονικό επενδυτικό κλίμα, τόνισε με έμφαση ο ερευνητής  που εργάζεται στην  Ακαδημία Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας του Πεκίνου, Bai Ming.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.