Quantcast
Η γερμανική E.ON απορρίπτει τυχόν κλείσιμο του αγωγού Nord Stream 1 - enikonomia.gr
share

Η γερμανική E.ON απορρίπτει τυχόν κλείσιμο του αγωγού Nord Stream 1

δημοσιεύτηκε:

Το ενδεχόμενο αναστολής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 1 απορρίπτει η μεγαλύτερη διαχειρίστρια δικτύων μεταφοράς ενέργειας στην Ευρώπη, E.ON, όπως αναφέρει η εφημερίδα Rheinische Post.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολωνός Πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε πρόσφατα να κλείσει ο αγωγός Nord Stream 1 που μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία από το 2011, μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αναστείλει τη διαδικασία έκδοσης αδειών για τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream .

Πρόκειται για κοινοπραξία της ρωσικής Gazprom, της γερμανικής Wintershall DEA, της επίσης γερμανικής PEG Infrastruktur E.ON, της ολλανδικής Gasunie και της γαλλικής Engie.




Η E.ON

Η E.ON, που διατηρεί το 15,5% του μετοχικού κεφαλαίου της κοινοπραξίας του Nord Stream 1, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι «εντελώς διαφορετικό» από τον αγωγό Nord Stream 2, καθώς πρόκειται για «αδειοδοτημένο και πλήρως λειτουργικό αγωγό εισαγωγής φυσικού αερίου», σύμφωνα με εκπρόσωπό της, που πρόσθεσε ότι η χωρητικότητά του αξιοποιήθηκε πλήρως την τελευταία διετία


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.