Quantcast
Η γερμανική οικονομία έχασε μέρος της δυναμικής της το β΄τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Η γερμανική οικονομία έχασε μέρος της δυναμικής της το β΄τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

H οικονομία της Γερμανίας έχασε κάποια από τη δυναμική της το β’ τρίμηνο, μετά τις ισχυρές επιδόσεις των πρώτων τριών μηνών του έτους, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, επικαλούμενο την ισχνότερη ιδιωτική κατανάλωση και την χειρότερη του αναμενόμενου εικόνα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Το υπουργείο σημείωσε πως η γερμανική οικονομία παραμένει εύρωστη παρά τους αυξημένους εξωτερικούς κινδύνους, που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λόγω του πιο ήπιου καιρού, οι κατασκευές ήταν πολύ περισσότερες από το σύνηθες τον χειμώνα», σημειώνει στην μηνιαία έκθεσή του το υπουργείο. «Ως εκ τούτου, η αύξηση της άνοιξης ήταν σημαντικά χαμηλότερη».

Το α’ τρίμηνο η γερμανική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 0,7%, κυρίως λόγω των αυξημένων κρατικών δαπανών και της αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου θα ανακοινωθούν αύριο, με αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν αύξηση κατά 0,2%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.