Quantcast
Η Κίνα στοχεύει σε ετήσια αύξηση των τουριστικών της επενδύσεων κατά 20% - enikonomia.gr
share

Η Κίνα στοχεύει σε ετήσια αύξηση των τουριστικών της επενδύσεων κατά 20%

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα θα αυξήσει τις άμεσες επενδύσεις στον τουρισμό κατά 20% ετησίως κατά μέσο όρο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας. Έως το 2020, οι τουριστικές επενδύσεις στη χώρα θα ανέρχονται στα 2 τρισεκ. γιουάν (290 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και της Εθνικής Διοίκησης Τουρισμού της Κίνας (CNTA).

Την ίδια χρονιά, ο τουρισμός αναμένεται να αντιστοιχεί σε άνω του 10% του ΑΕΠ της χώρας και να απασχολεί έως 50 εκατ. άτομα, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Η τουριστική βιομηχανία έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά οι υποδομές και οι δημόσιες υπηρεσίες της χρειάζονται βελτίωση, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο τουρισμός έχει αναδειχθεί σε ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το 2015 συνεισέφερε 10,8% στο ΑΕΠ ενώ δημιούργησε το 10,2% των νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα έσοδα της κινεζικής τουριστικής βιομηχανίας ανήλθαν στα 2,25 τρισεκ. γιουάν, αυξημένα κατά 12,4% σε ετήσια βάση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.