Quantcast
Η Mothercare αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορίας της - enikonomia.gr
share

Η Mothercare αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορίας της

δημοσιεύτηκε:

Η βρετανική εταιρία λιανικής πώλησης βρεφικών ειδών Mothercare προειδοποίησε ότι τα κέρδη της για το σύνολο της ετήσιας χρήσης της θα είναι πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα καθώς δεν βλέπει βραχυπρόθεσμα βελτίωση στη βρετανική αγορά, οδηγώντας τις μετοχές της σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

Η Mothercare ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη για την ετήσια χρήση που λήγει τον Μάρτιο πιθανόν να είναι μεταξύ 1 εκατ. και 5 εκατ. λίρες (1,35 εκατ.-6,77 εκατ. δολαρίων), πολύ χαμηλότερα από τα 10 εκατ. λίρες που είχε προηγουμένως προβλέψει.

Στην προηγούμενη ετήσια χρήση της η εταιρία είχε κέρδη 19,7 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζει το διαρκή αντίκτυπο από την αδύναμη επισκεψιμότητα στα σημεία πώλησης, τον ρόλο των διαδικτυακών παικτών και των εκπτωτικών εταιριών καθώς και την ανάγκη για την προσφορά ενός διαφοροποιημένου προϊόντος, ανέφεραν οι αναλυτές της Liberum σε σημείωμα.

Οι ανακοινώσεις της εταιρίας οδήγησαν τις μετοχές της σε βουτιά στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 42,05 πενών. Στις 11:28 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της κατέγραψε πτώση 26% στις 45,80 πένες.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.