Quantcast
Η Σουηδία φορολογεί τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει την άμυνά της - enikonomia.gr
share

Η Σουηδία φορολογεί τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει την άμυνά της

δημοσιεύτηκε:

Τις τράπεζες θα φορολογήσει η Σουηδία προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον αυξημένο αμυντικό προϋπολογισμό της μετά το 2022, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία.

“Οι τράπεζες θα πρέπει τώρα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ, σε συνέντευξη Τύπου, μία πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από την υπουργό Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον.

Ο Χούλτκβιστ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, σημείωσε μόνο ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες κατέγραψαν κέρδη ύψους 112 δισεκατομμυρίων κορωνών πέρσι.

Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι συμφώνησαν με το Κεντρώο και το Φιλελεύθερο Κόμμα –που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο– να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες κατά 5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (463 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο, από το 2022 έως το 2025. Η Σουηδία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της, ανησυχώντας για την ένταση με τη Ρωσία στην περιοχή της Βαλτικής. Η Άντερσον είπε ότι ο νέος φόρος θα αποφέρει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια κορώνες ετησίως, δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.