Quantcast
Η Βρετανία θα διαθέσει 2 δισ. για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο - enikonomia.gr
share

Η Βρετανία θα διαθέσει 2 δισ. για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 2 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες σκοπεύει να δαπανήσει η Μεγάλη Βρετανία για την ασφάλεια στον κυβερνο-χώρο, ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας αυτής Φίλιπ Χάμοντ. Ο ίδιος δήλωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε είδος επίθεσης στο κυβερνο-χώρο, ενώ πρόσθεσε ότι «ξένοι παράγοντες» αναπτύσσουν τεχνικές και εργαλεία που αποτελούν απειλή για το ηλεκτρικό δίκτυο και τα αεροδρόμια της χώρας.

Η προειδοποίηση αυτή έγινε μέσω ομιλίας, κατά την οποία περιέγραψε με ποιους τρόπους σκοπεύει η κυβέρνηση να δαπανήσει το ποσό του 1,9 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών για την ασφάλεια στον κυβερνο-χώρο. Μίλησε επίσης και για τους τρόπους αντιμετώπισης των κυβερνο-απατεώνων και την υπεράσπιση των επιχειρήσεων.

«Εάν δεν έχουμε την ικανότητα να αντιδράσουμε σε μια επίθεση στον κυβερνο-χώρο, η οποία μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας το δίκτυο ενέργειας -αφήνοντάς μας στο σκοτάδι ή εάν στοχοποιηθεί το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αναγκάζοντας τα αεροπλάνα μας να παραμείνουν στο έδαφος- θα απομείνουμε με την αδύνατη επιλογή να γυρίσουμε το μάγουλό μας, αγνοώντας τις καταστροφικές συνέπειες ή καταφεύγοντας σε μια στρατιωτική απάντηση», δήλωσε ο Χάμοντ στην ομιλία του όπου περιέγραψε την Εθνική Στρατηγική για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο.

«Αυτή είναι μια επιλογή με την οποία δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι και μια επιλογή που δεν θέλουμε να αφήσουμε ως κληρονομιά στους διαδόχους μας», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η στρατηγική αυτή θα συμβάλει στην αύξηση των εξειδικευμένων αστυνομικών μονάδων, στόχος των οποίων είναι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, ορισμένα από τα χρήματα πρόκειται να διατεθούν για την εκπαίδευση και κατάρτιση εμπειρογνωμόνων στον κυβερνο-χώρο.

«Εάν θέλουμε η Βρετανία να είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για μια τεχνολογική επιχείρηση, τότε είναι επίσης ζωτικής σημασίας η Βρετανία να αποτελεί ένα ασφαλές μέρος και για την ψηφιακή επιχείρηση», πρόσθεσε ο Χάμοντ.

«Η εμπιστοσύνη στο Ίντερνετ και τις υποδομές στις οποίες βασίζεται είναι θεμελιώδους σημασίας για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας».

Την ομιλία του Χάμοντ ακολούθησε προειδοποίηση από τη βρετανική Υπηρεσία Ασφάλειας MI5 ότι η Ρωσία αποτελεί μία ολοένα και αυξανόμενη κυβερνο-απέιλή.

«Χρησιμοποιεί ολόκληρη γκάμα κρατικών οργάνων και εξουσιών με σκοπό να ωθεί την εξωτερική πολιτική της στο εξωτερικό με ολοένα και πιο επιθετικούς τρόπους -σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται η προπαγάνδα, κατασκοπεία και οι κυβερνο-επιθέσεις», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian o γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ‘Αντριου Πάρκερ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.