Quantcast
"Ηχηρό καμπανάκι" από γερμανικό συνδικάτο για τη συγχώνευση Deutsche Bank - Commerzbank - enikonomia.gr
share

“Ηχηρό καμπανάκι” από γερμανικό συνδικάτο για τη συγχώνευση Deutsche Bank – Commerzbank

δημοσιεύτηκε:

Μια συγχώνευση της Deutsche Bank και της ανταγωνίστριάς της Commerzbank θα έθετε σε κίνδυνο έως και 30.000 θέσεις εργασίας σε μακροπρόθεσμη βάση, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού συνδικάτου Verdi που είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche, Γιαν Ντούσεκ στον τηλεοπτικό σταθμό “n-tv”.

Βασικός επενδυτής στη Deutsche Bank εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για μια πιθανή συγχώνευση, σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

Η έντονη αντίδραση από το συνδικάτο και οι επιφυλάξεις του μετόχου γίνονται γνωστές αφού και οι δύο τράπεζες επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους και υπογραμμίζουν τα εμπόδια στις προσπάθειες να συνενώσουν τις δυνάμεις τους οι δύο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες.

Οι περισσότερες από τις 30.000 θέσεις εργασίας που είναι σε κίνδυνο βρίσκονται στη Γερμανία, δήλωσε ο Γιαν Ντούσεκ από το συνδικάτο Verdi, σύμφωνα με σχόλιά του που μεταδόθηκαν σήμερα από τον τηλεοπτικό σταθμό. Βραχυπρόθεσμα, κινδυνεύουν 10.000 θέσεις εργασίας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο, η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν θετική. Στις 10:29 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 3,3%, ενώ της Commerzbank ενισχύθηκε κατά 4%.

Τα εποπτικά συμβούλια και των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν την Πέμπτη οπότε είναι και πιθανόν να συζητηθεί η συγχώνευση.

Η γερμανική κυβέρνηση πίεζε για τη συγχώνευσή τους δεδομένων των ανησυχιών για την πορεία της Deutsche, η οποία παλεύει να καταγράψει βιώσιμη κερδοφορία από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.