Quantcast
Ίδρυμα Citi: Παγκόσμια ανοιχτή πρόσκληση για προτάσεις ύψους 25 εκατ. δολ. με στόχο την επισιτιστική ασφάλεια - enikonomia.gr
share

Ίδρυμα Citi: Παγκόσμια ανοιχτή πρόσκληση για προτάσεις ύψους 25 εκατ. δολ. με στόχο την επισιτιστική ασφάλεια

δημοσιεύτηκε:

Το ίδρυμα Citi απευθύνει παγκόσμια ανοικτή πρόσκληση για προτάσεις ύψους 25 εκατ. δολαρίων με στόχο την επισιτιστική ασφάλεια.

Το ίδρυμα προσφέρει το παραπάνω ποσό σε 50 οργανισμούς παγκοσμίως για την υποστήριξη πιλοτικών έργων που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και την ενίσχυση της υγείας και οικονομικής επάρκειας οικογενειών και κοινοτήτων χαμηλού εισοδήματος.

Όπως επισημαίνει, η επισιτιστική ασφάλεια είναι μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες κρίσεις  που υπάρχουν σήμερα καθώς 770 εκατομμύρια πολίτες υποφέρουν από κάποια μορφή υποσιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η μελέτη

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη  της Citi Global Perspectives & Solutions (GPS) εκτιμώμενος αντίκτυπος του υποσιτισμού στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 3,5 τρισ. δολάρια ετησίως -ή  σχεδόν τα 500 δολάρια για κάθε άτομο στον πλανήτη.

Αυτό γίνεται λόγω των πολύ υψηλών τιμών στα τρόφιμα αλλά και σε άλλους μακροοικονομικούς παράγοντες που έχουν φέρει μεταξύ άλλων πολιτικές αναταραχές και εκτοπισμούς παγκοσμίως.

«Πάρα πολλές οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο αγωνιούν καθημερινά καθώς δεν γνωρίζουν πότε και από πού θα προέλθει το επόμενο γεύμα τους» δήλωσε η πρόεδρος του Citi Foundation και Επικεφαλής Citi Community Investing and Development, Brandee McHale.

«Κατανοούμε τους οικονομικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την παρατεταμένη κρίση. Ο  στόχος μας μέσω αυτής της ανοιχτής πρόσκλησης είναι να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των  μη κερδοσκοπικών οργανισμών που πρωτοπορούν και που  μπορούν να προτείνουν λύσεις με την  εφαρμογή μεγάλης κλίμακας στις κοινότητές τους».

Σε ποια έργα δίνεται προτεραιότητα

Με αυτήν την ανοιχτή πρόσκληση το Ίδρυμα Citi δίνει προτεραιότητα να γίνουν έργα στους παρακάτω τομείς:

1.Πρόσβαση: Η ενίσχυση των προσπαθειών για την πρόσβαση κοινοτήτων χαμηλού εισοδήματος σε προσιτές τιμές τροφίμων αλλά και υγιεινών.

2.Οικονομική πρόσβαση: Η βελτίωση της πρόσβασης των κοινοτήτων χαμηλού εισοδήματος στα τρόφιμα. Αυτό θα γίνει μέσω προσπαθειών κοινοτικής χρηματοδότησης που θα συμβάλλουν στη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης.

3.Διαθεσιμότητα: Η αντιμετώπιση των προκλήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων που οδηγούν σε οφέλη για την κοινότητα, όπως στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων.

4.Ανθεκτικότητα: Η αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων πόρων για να  ανταποκρίνονται οι κοινότητες χαμηλού εισοδήματος  σε διαταραχές της ομαλής επισιτιστικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Η πρώτη Παγκόσμια Πρόκληση Καινοτομίας

Η πρώτη Παγκόσμια Πρόκληση Καινοτομίας βασίζεται στην ιστορία της Citi και του Ιδρύματος Citi όσον αφορά στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ασφάλειας:

  • Η υποστήριξη της Citi και του Ιδρύματος Citi έχει βοηθήσει από το 2014 τον Οργανισμό No Kid Hungry να παρέχει 300 εκατομμύρια γεύματα σε παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.
  • Οι εθελοντές της Citi έχουν συσκευάσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια γεύματα για λογαριασμό της U.S. Hunger από το 2017.
  • Το 2020, το Ίδρυμα Citi υποστήριξε εν μέσω πανδημίας τις προσπάθειες ανακούφισης από τον COVID-19 του Παγκόσμιου Δικτύου Τραπεζών Τροφίμων σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική.
  • Στην Ασία, το 2020 το ίδρυμα Think City είπε πως θα συνεργαστεί με τέσσερεις κοινοτικούς Οργανισμούς στη Μαλαισία για να διασφαλίσει ότι οι ευάλωτες ομάδες πολιτών έλαβαν τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες.

Η πρόσφατη οικονομική στήριξη της Ευρώπης  από το Ίδρυμα Citi βοήθησε τον οργανισμό Crown Agents International Development να αγοράσει και να παράσχει διατροφική υποστήριξη σε σε πρόωρα βρέφη της Ουκρανίας  εν μέσω της σύγκρουσης.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 22 Μαρτίου 2023, στις 4 μ.μ. EDT. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πρόσκληση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων καταλληλότητας και των γεωγραφικών περιοχών-στόχος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση: www.citifoundation.com/challenge

Το Ίδρυμα Citi εργάζεται για την προώθηση της οικονομικής προόδου και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος σε όλο τον κόσμο, επεδυόντας σε προσπάθειες που αυξάνουν την οικονομική ένταξη, λειτουργούν καταλυτικά σε ευκαιρίες απασχόλησης για νέους και επαναπροσδιορίζουν προσεγγίσεις για την οικοδόμηση οικονομικά ζωντανών κοινοτήτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.