Quantcast
ΗΠΑ: Δασμοί σε εισαγόμενα φύλλα αλουμινίου από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Δασμοί σε εισαγόμενα φύλλα αλουμινίου από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Τους οριστικούς δασμούς αντιντάμπινγκ στα κοινά φύλλα κράματος αλουμινίου που εισάγονται στην αμερικανική αγορά από 18 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι δασμοί αυτοί κυμαίνονται από το 49,2% έως και 242,8% για τις εισαγωγές από τη Γερμανία ,έως το 4,83% για τις εισαγωγές από το Μπαχρέιν και το 0,00%-2,72% για τις εισαγωγές από την Ελλάδα.
Οι δασμοί στην Γερμανία

Στις εισαγωγές από τη Γερμανία επιβλήθηκαν μακράν οι βαρύτεροι δασμοί. Η χώρα έκανε τις μεγαλύτερες εξαγωγές φύλλων αλουμινίου στις ΗΠΑ το 2019, αξίας 286,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο Μπαχρέιν, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εξαγωγές αξίας 241,2 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, επιβλήθηκε δασμός αντιντάμπινγκ 4,83% και επιπλέον δασμός εξαιτίας κρατικών ενισχύσεων ύψους ως και 6,44%.
Η λίστα με τους δασμούς αντιντάμπινγκ
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε στο
(https://www.trade.gov/faq/final-determinations-antidumping-and-countervailing-duty-investigations-common-alloy-aluminum) τον κατάλογο στον οποίο αναφέρονται οι δασμοί αντιντάμπινγκ αλλά και οι δασμοί που επιβλήθηκαν λόγω των κρατικών επιχορηγήσεων. Αφορούν την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κροατία, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ταϊβάν και την Τουρκία.
Τους δασμούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα προστεθούν στους ήδη εφαρμοζόμενους ύψους 10% που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση Τραμπ στα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα αλουμινίου με την επίκληση της αμερικανικής νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.