Quantcast
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο για την αποφυγή της παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο για την αποφυγή της παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από την  Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για την αποφυγή της παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού.  Δηλαδή η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε με 75 ψήφους υπέρ έναντι 22 κατά το πακέτο δαπανών ύψους 467,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα χρηματοδοτήσει τη γεωργία, τις μεταφορές, τη στέγαση, τους βετεράνους, και άλλα προγράμματα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου.

Απομένει πλέον η υπογραφή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αφού προ ημερών το νομοσχέδιο είχε περάσει από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επιπλέον το  Κογκρέσο πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο δαπανών, που θα καλύπτει τις ένοπλες δυνάμεις, την εσωτερική ασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες. Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων καλύπτεται μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Αθροιστικά, το ύψος των δύο πακέτων θα ξεπεράσει τα 1,66 τρισ. δολάρια. Ακροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν πιέσεις για βαθιές περικοπές δαπανών προκειμένου να περιοριστεί το χρέος των 34,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.