Quantcast
ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον έχει το οικονομικό πλεονέκτημα στην κούρσα για την προεδρία - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον έχει το οικονομικό πλεονέκτημα στην κούρσα για την προεδρία

δημοσιεύτηκε:

Η προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ είχε έσοδα 3,1 εκατ. δολαρίων υπερδιπλασιάζοντας τις δωρεές στην προεκλογική του εκστρατεία σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες κι ενώ προετοιμάζεται για ν’ αντιμετωπίσει τη Χίλαρι Κλίντον στον κεντρικό προεκλογικό αγώνα για την 8η Νοεμβρίου.

Από την άλλη μεριά, με δεδομένο ότι τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, η προεκλογική εκστρατεία του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχο για τον Ιούνιο άρχισε με ρευστό μόλις 1,29 εκατ. δολαρίων, έναντι της οικονομικής ρευστότητας των 42 εκατ. δολαρίων που έχει η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των δύο υποψηφίων τα οποία δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η καμπάνια της Κλίντον συγκέντρωσε 26 εκατ. δολάρια το Μάιο.

Τα οικονομικά αυτά στοιχεία υπογραμμίζουν το μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα χρηματοδότησης της προεκλογικής της εκστρατείας που διαθέτει η Χίλαρι Κλίντον, το οποίο της επιτρέπει να προσλάβει πολλούς ανθρώπους, αλλά και να ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για τηλεοπτική διαφήμιση και διαδικτυακή παρουσία, στις πολιτείες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ο Τραμπ που έχει χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας κι έκανε την πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης χορηγιών για τις γενικές εκλογές στις 26 Μαίου, υποστηρίζει ότι θα στηριχτεί στην προεκλογική εκστρατεία χαμηλού οικονομικού κόστους που διεξάγει από την αρχή.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ τονίζουν ότι η εισροή ρευστού για τις γενικές εκλογές, έχει μόλις αρχίσει, ενώ μέχρι τώρα, το κόστος για τους προσωπικούς τραπεζικούς του λογαριασμούς έχει φτάσει στα 46 εκατ. δολάρια.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει να επιλύσει πολλά προβλήματα ακόμη, μέχρι να δει τους πλούσιους χορηγούς του κόμματος να του δίνουν τις τραπεζικές επιταγές που ο ίδιος, επιθυμεί. Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και δωρητές του Τραμπ εκφράζουν την ανησυχία τους για τη λειτουργία της προεκλογικής του εκστρατείας, που έχει στιγματιστεί από τα εσωτερικά οργανωτικά προβλήματα, τις διαμάχες μεταξύ των 30 περίπου πληρωμένων στελεχών, αλλά και τον ελλειπή μηχανισμό χρηματοδότησης από τη συλλογή χορηγιών. Στο πλαίσιο ανάληψης νέων πρωτοβουλιών διάσωσης της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ απέλυσε χθες τον διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, Κόρεϊ Λεβαντόφκσι, στον οποίο είχε αναθέσει την παρακολούθηση της συγκέντρωσης χρημάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.