Quantcast
ΗΠΑ: Να αυξήσουν την παραγωγή τους ζητεί από τις πετρελαϊκές εταιρείες η υπουργός Ενέργειας - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Να αυξήσουν την παραγωγή τους ζητεί από τις πετρελαϊκές εταιρείες η υπουργός Ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Να αυξήσουν την παραγωγή τους οι πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ προκειμένου να ανακουφιστεί η αγορά, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και το αμερικανικό εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές αργού ζήτησε η Αμερικανίδα υπουργός Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες προμήθειες», είπε η Τζένιφερ Γκράνχολμ, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στην εκδήλωση CERAWeek, στο Χιούστον του Τέξας.

«Βρισκόμαστε επί ποδός πολέμου», συνέχισε απευθυνόμενη σε κοινό αποτελούμενο από ηγετικά στελέχη εταιρειών του τομέα. «Αυτό σημαίνει ότι αντλούμε από τα στρατηγικά διαθέσιμα (πετρελαίου) σε όλο τον κόσμο».

«Και αυτό σημαίνει για εσάς ότι πρέπει να παραγάγετε περισσότερο σήμερα, εάν έχετε τέτοια δυνατότητα», επέμεινε.



To εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου και υποπροϊόντων του από τη Ρωσία στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτηεμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου και υποπροϊόντων του από τη Ρωσία στις ΗΠΑ.

Παρά την ανάφλεξη των τιμών, οι πετρελαϊκοί όμιλοι, μέχρι στιγμής, αρνούνται να αυξήσουν στ’ αλήθεια την παραγωγή τους, λέγοντας πως φοβούνται την επιστροφή σε ένα περιβάλλον πλεονάζουσας προσφοράς.

Η κυρία Γκράνχολμ εξάλλου διαβεβαίωσε ότι η ανάγκη για μεγαλύτερο εφοδιασμό με ορυκτά καύσιμα βραχυπρόθεσμα δεν θέτει εν αμφιβόλω τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ενεργειακή μετάβαση.

«Είμαστε σοβαροί όσον αφορά την απεξάρτηση» της αμερικανικής οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα, τόνισε η υπουργός. «Μπορούμε να κάνουμε και τα δύο ταυτόχρονα». Ωστόσο «σήμερα, έχουμε ανάγκη αυξημένη παραγωγή αερίου και πετρελαίου για να καλυφθεί η ζήτηση», επανέλαβε.

Η κατανάλωση καυσίμων αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ σε σχέση με την προηγούμενη, χωρίς, για την ώρα τουλάχιστον, να μοιάζει να επηρεάζεται από την άνοδο των τιμών στα πρατήρια.

Αυτές κατέγραψαν χθες νέο ρεκόρ στη χώρα, με το γαλόνι (3,78 λίτρα) να φθάνει τα 4,25 δολάρια, τιμή αυξημένη κατά 22% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.