Quantcast
ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ σημειώνει η αποτίμηση της αγοράς ακινήτων - Πώς εξηγείται - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ σημειώνει η αποτίμηση της αγοράς ακινήτων – Πώς εξηγείται

δημοσιεύτηκε:

Στα 47 τρισεκατομμύρια δολάρια αποτιμάται η αξία της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ, σημειώνοντας άλμα της συνολικής αποτίμησή της σε νέο ιστορικό ρεκόρ, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Redfin.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πέρυσι, όταν η αποτίμηση είχε φτάσει στα 46,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η έκθεση αναφέρει ότι η έλλειψη κατοικιών έχει στηρίξει την αξία 90 εκατ. ακινήτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτίμηση της Redfin.

Η αξία των αμερικανικών κατοικιών σκαρφάλωσε τον Ιούνιο κατά 0,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και κυμαίνεται 19,1% υψηλότερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια!
Η αγορά κατοικιών στην Αμερική έχει πλέον αντισταθμίσει τη μείωση της αξίας των σπιτιών κατά 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, μείωση που καταγράφηκε μεταξύ Ιουνίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023 ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων.

«Η κυριαρχία του 30ετούς στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο στην Αμερική στηρίζει τις αξίες των κατοικιών», δήλωσε ο οικονομολόγος της Redfin Chen Zhao. «Πάρα πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων πέτυχαν μια απίστευτη συμφωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας: ένα επιτόκιο υποθήκης 3% για το υπόλοιπο του 30ετούς δανείου τους. Τώρα μένουν στη θέση τους επειδή ενδεχόμενη μετακόμιση θα σήμαινε διπλάσιο επιτόκιο. Αυτό σημαίνει ότι οι τωρινοί υποψήφιοι αγοραστές παλεύουν μέσα σε μια πολύ μικρή δεξαμενή κατοικιών, με πολύ υψηλές αξίες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.