Quantcast
ΗΠΑ: Το νόμιμο και λογικό εμπόριο θα υποστηρίξει ο Ρος ενώπιον της Γερουσίας - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Το νόμιμο και λογικό εμπόριο θα υποστηρίξει ο Ρος ενώπιον της Γερουσίας

δημοσιεύτηκε:

Ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, θα βρεθεί σήμερα ο Γουίλμπουρ Ρος που έχει επιλεγεί από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Ο Ρος θα υποστηρίξει ότι δεν είναι “κατά του εμπορίου,” ενώ από την άλλη μεριά, θα υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ δε θα πρέπει να αποδεχτούν επιβλαβείς εμπορικές πρακτικές ή άδικες επιδοτήσεις που χορηγούνται από τους εμπορικούς τους εταίρους στο εξωτερικό.

“Δεν είμαι κατά του εμπορίου. Υποστηρίζω το εμπόριο. Υποστηρίζω το εμπόριο που ασκείται επί τη βάσει της λογικής. Δεν υποστηρίζω το εμπόριο που είναι καταστροφικό για τον Αμερικανό εργαζόμενο, αλλά και για την εσωτερική βιομηχανική βάση των ΗΠΑ,” αναφέρει ο Ρος στο κείμενο της ομιλίας του προς την Επιτροπή Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας, για το οποίο έλαβε γνώση το Reuters.

Ο 79χρονος δισεκατομμυριούχος επενδυτής δηλώνει στο εισαγωγικό σημείωμα της ομιλίας του ότι οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τον έχουν κάνει ν’ αποκτήσει εμπειρία από πρώτο χέρι, σχετικά με την άσκηση μη νόμιμων εμπορικών πρακτικών από άλλες χώρες. “Νομίζω ότι είναι πιθανό να έχω την πιο άμεση πρακτική εμπειρία από οποιαδήποτε άλλο υποψήφιο για την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, τόσο στις μη νόμιμες εμπορικές πρακτικές, τη βιομηχανία του χάλυβα, την υφαντουργική βιομηχανία, την παραγωγή εξαρτημάτων για αυτοκίνητα, αλλά και σε άλλους επενδυτικούς τομείς,” τονίζει ο Ρος στην ομιλία του. “Είμαι ενημερωμένος πολύ καλά, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές εταιρίες και έχω ευαισθησία τόσο για τα ζητήματα της εσωτερικής αγοράς, όσο και τα προβλήματα των εξαγωγικών αγορών,” προσθέτει ο ίδιος.

Ο Τραμπ έχει εξαγγείλει την υιοθέτηση σκληρής εμπορικής γραμμής κατά της Κίνας και του Μεξικού υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται μεγάλες αλλαγές για τη μείωση των χρόνιων εμπορικών πλεονασμάτων που έχουν οι δύο χώρες, στις εμπορικές τους σχέσεις με τις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει απειλήσει να καταγγείλει την Κίνα για χειραγώγηση του νομίσματος της, αλλά και να επιβάλει δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, από την Κίνα και το Μεξικό. Ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για την υλοποίηση των παραπάνω κινήσεων.

Στον Ρος έχει ανατεθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στην κατάρτιση της εμπορικής στρατηγικής του Τραμπ, ενώ θα πει στην επιτροπή της Γερουσίας ότι οι ξένες χώρες θα έχουν πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, εάν “συμφωνήσουν να υιοθετήσουν με τους κανόνες μας για το νόμιμο εμπόριο. Δε θα πρέπει ν’ αποδεχτούμε επιβλαβείς εμπορικές πρακτικές, κρατικές εταιρίες ή επιδοτούμενη παραγωγή,” θα υποστηρίξει στην ομιλία του, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει τις χώρες έναντι των οποίων θα εφαρμοστούν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.