Quantcast
Irish Independent: Ελληνικός εφιάλτης υπερίπταται πάνω από την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Irish Independent: Ελληνικός εφιάλτης υπερίπταται πάνω από την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Εφιάλτης από την Ελλάδα ορμώμενος, υπερίπταται πάνω από την Ευρώπη! Η ιρλανδική εφημερίδα Irish Independent με άρθρο της, προσπαθεί να διερευνήσει την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Μάλιστα στο άρθρο του συντάκτη της Νταν Ο’Μπράιαν υποστηρίζεται ότι «οι Έλληνες θα καταλάβουν ότι υπάρχει Grexit όταν δουν τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών».

Ο κ. Ο’Μπράιν αναρωτιέται κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – ένα αριστερό κόμμα – μπορεί να εκπληρώσει υποσχέσεις όπως η διακοπή του προγράμματος λιτότητας αλλά ακόμη και τη μονομερή διακοπή πληρωμών των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τις χώρες της Ευρωζώνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα στα πρόθυρα για να γίνει το πρώτο εξτρεμιστικό κόμμα που θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση και άλλαξε (ίσως και για πάντα) την ευρωπαϊκή πολιτική», σημειώνει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πως θα υπάρξουν άμεσες αυξήσεις στις δημόσιες δαπάνες, καθώς; η ΕΕ θα διαγράψει μέρος του χρέους. Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Κάτι τέτοιο, όμως, όσο και αν ακούγεται βάσιμο δεν μπορεί να συμβεί».

Εκφράζει την άποψη ότι η «έχθρα της Γερμανίας» για τα κράτη του Νότου και όχι μόνο για την Ελλάδα συνεχίζεται και σαφώς η κα Μέρκελ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά ακόμη και εάν αυτό το «φανταστικό ενδεχόμενο» συμβεί, τότε χώρες όπως οι Ιρλανδία και Πορτογαλία θα απαιτήσουν ανάλογη αντιμετώπιση από τους εταίρους τους.

«Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρώπη, θα σημάνει αυτομάτως την εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες. Ο κόσμος θα προσπαθήσει να τραβήξει τα χρήματά του από τις τράπεζες για να μην γίνουν δραχμές. Αυτό θα προκαλέσει μια κατάρρευση στο τραπεζικό σύστημα. Αν συμβεί αυτό δύσκολο θα αποφύγουμε κάποια μορφή επίδρασης και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία που κι εκεί οι καταθέτες θα αρχίσουν να σηκώνουν τα χρήματά τους», καταλήγει ο αρθρογράφος.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.