Quantcast
Ιρλανδία: Εναντίον της κυβέρνησης στρέφεται η Imperial Tobacco - enikonomia.gr
share

Ιρλανδία: Εναντίον της κυβέρνησης στρέφεται η Imperial Tobacco

δημοσιεύτηκε:

Το σχέδιο νόμου που απαιτεί να γίνεται η πώληση των τσιγάρων σε απλά πακέτα χωρίς τα διακριτικά του εμπορικού σήματος, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, προκάλεσε την δριμεία αντίδραση της δεύτερης μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας που δραστηριοποιείται στη χώρα, της Imperial Tobacco Group, που απειλεί να κινηθεί νομικά. Ήδη, από το 2013 έχει γίνει γνωστό πως η Ιρλανδία επιθυμεί να αποτελέσει την πρώτη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαγορεύσει την αναγραφή της μάρκας στα πακέτα των τσιγάρων και επανέλαβε αυτή την εβδομάδα την πρόθεση να προχωρήσει στο σχέδιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Τζέιμς Ρέιλι, ο οποίος έχει αναλάβει την διεκπεραίωση του νομοσχεδίου, οι καπνοβιομηχανίες Japan Tobacco και Imperial Tobacco έστειλαν γραπτό αίτημα στην υπηρεσία του, ζητώντας γραπτές εγγυήσεις ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει με το νόμο.

«Αυτή την εβδομάδα έλαβα επιστολές από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες καπνού στον κόσμο που απειλούν με νομική δράση εναντίον μας. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Θα βάλουμε την υγεία των παιδιών μας μπροστά από τα κέρδη της Imperial Tobacco και της Japan Tobacco International».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.