Quantcast
Ισπανία: Αύξηση 18% στις πωλήσεις ΙΧ το 2014 λόγω κυβερνητικών επιδοτήσεων - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Αύξηση 18% στις πωλήσεις ΙΧ το 2014 λόγω κυβερνητικών επιδοτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων στην Ισπανία αυξήθηκαν περισσότερο από 18% σε ετήσια βάση το 2014, κυρίως λόγω των κυβερνητικών επιδοτήσεων και καθώς η ιδιωτική κατανάλωση ανακάμπτει μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων διαμορφώθηκαν στα 855.308 οχήματα πέρυσι στην Ισπανία, με τις αγορές από ιδιώτες να αυξάνονται ταχύτερα από τις αγορές από εταιρείες και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, ανακοίνωσε η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της χώρας, Anfac.

Η Anfac απέδωσε την αύξηση των πωλήσεων στις επιδοτήσεις της κυβέρνησης για καταναλωτές που ανταλλάσουν τα παλιά τους αυτοκίνητα με νέα.

Η βελτίωση που έχει παρατηρηθεί στην ισπανική οικονομία, βοήθησε επίσης στην αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων, τόνισαν οι οικονομολόγοι.

Η Ισπανία ήταν μία από τις χώρες της ευρωζώνης που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους το περασμένο έτος, με την οικονομία να αναπτύσσεται κατά 1,4% σε ετήσια βάση.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό μεγαλύτερο του 2% το 2015, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού ΥΠΟΙΙ, Luis de Guindos, σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Πηγή: Dow Jones Newswires

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.