Quantcast
Ισπανία: Δίωξη σε 40 στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για διαφθορά - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Δίωξη σε 40 στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για διαφθορά

δημοσιεύτηκε:

Σαράντα στελέχη του κυβερνούντος κόμματος της Ισπανίας, κατηγορούνται για διαφθορά (λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, πανάκριβα δώρα ακόμη και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία) με αντάλλαγμα συμβολαία του δημοσίου…

Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονταν για πέντε χρόνια κυρίως στις περιοχές της Μαδρίτης και της Βαλένθια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς, υπόθεση «Gurtel»,  η οποία έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ισπανίας.

Αναλυτικότερα, ο  δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας  έδωσε εντολή να δικαστούν  τα 40 πρόσωπα του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP).

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι τρεις πρώην ταμίες του PP (Luis Barcenas, Alvaro Lapuerta και Angel Sanchis, η πρώην υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Άνα  Μάτο και πρώην δήμαρχοι. Μάλιστα το ίδιο το Λαϊκό Κόμμα καλείται να καταβάλει  το ποσό των 245.492 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι  ο επιχειρηματίας  Φρανσίσκο  Κορρέα  έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση καθώς ήταν εκείνος που «κέρδιζε» τα πολύκροτα συμβόλαια του Δημοσίου. Μάλιστα ο εισαγγελέας ζητά  ο επιχειρηματίας να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης110 ετών.

Πάντως η  δίκη αυτή  δεν αναμένεται να αρχίσει νωρίτερα από το 2016 και  θα διαρκέσει έως και έξι μήνες, σύμφωνα με το  ισπανικό δικαστικό σύστημα.

 

Πηγή: Euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.