Quantcast
Ισπανός υπουργός Γεωργίας: Αυτοί είναι οι λόγοι για τις ελλείψεις λαχανικών στην Βρετανία - enikonomia.gr
share

Ισπανός υπουργός Γεωργίας: Αυτοί είναι οι λόγοι για τις ελλείψεις λαχανικών στην Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Τους βασικούς λόγους για τους οποίους υπάρχουν ελλείψεις λαχανικών στη Βρετανία εξήγησε ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Λουίς Πλάνας.

Αυτοί είναι ο κακός προγραμματισμός από τη Βρετανία, τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το Brexit  αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον Πλάνας.

Οι βρετανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Tesco επέβαλαν όρια στις ποσότητες ορισμένων προϊόντων που αγοράζουν οι καταναλωτές, όπως  στις ντομάτες, στα αγγούρια και στις  πιπεριές, καθώς οι προμήθειες σε όλο τον κλάδο επηρεάστηκαν από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η συγκομιδή στη νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική λόγω των ασυνήθιστων για την εποχή καιρικών συνθηκών.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα προγραμματισμού των αγορών, που είναι αρκετά σημαντικό και μετά υπάρχει χαμηλότερη παραγωγή ως αποτέλεσμα των χαμηλών θερμοκρασιών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας Λουίς Πλάνας.

Η Ισπανία είναι από τους βασικούς προμηθευτές της Βρετανίας σε φρούτα και λαχανικά.

Γιατί αποκλιμακώθηκε η κρίση

Η κρίση κλιμακώθηκε από τη χαμηλότερη χειμερινή παραγωγή σε θερμοκήπια στη Βρετανία και την Ολλανδία λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γεμίζουν με φωτογραφίες από άδεια ράφια φρούτων και λαχανικών στα σούπερ μάρκετ.

Ο Πλάνας δήλωσε ότι οι ελλείψεις δείχνουν πόσο ευπαθής είναι η προμήθεια τροφίμων στη Βρετανία καθώς και τα εργασιακά προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα ως αποτέλεσμα του Brexit.

Η παραγωγή φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία ανακάμπτει αφού επηρεάστηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι προμήθειες για τις αγορές του εξωτερικού σύντομα θα βελτιωθούν, όπως δήλωσε πρόσφατα η Ένωση Εξαγωγέων Νωπών Προϊόντων FEPEX.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.