Quantcast
Ισραήλ: Προοπτική συνεργασίας με την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο - enikonomia.gr
share

Ισραήλ: Προοπτική συνεργασίας με την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

δημοσιεύτηκε:

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Γάζα, ανακοίνωσε το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου, η απόφαση αυτή δίνει έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη της Παλαιστίνης και τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας. Εταιρία φυσικού αερίου που ανήκει στην κυβέρνηση της Αιγύπτου, αναμένεται να αναπτύξει το κοίτασμα περίπου 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Γάζας.

Το κοίτασμα τώρα εκτιμάται ότι περιέχει σχεδόν 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Έτσι οι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να εξάγουν το φυσικό αέριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Ενέργειας και Εθνικών Πόρων Ζαφέρ Μιλέν είχε δηλώσει πέρσι ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου της Γάζας είναι πυλώνας για τη βελτίωση των δημοσιονομικών σχεδίων της Ραμάλα. Ισραήλ, Αίγυπτος και Παλαιστινιακή Αρχή αναβίωσαν τις συνομιλίες για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρσι και άρχισαν να αναζητούν, όπως και η Ευρώπη, εναλλακτικές λύσεις στη ρωσική ενέργεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.