Quantcast
Ιταλία: Με διάταγμα επισπεύδεται η ανάκτηση των "κόκκινων" δανείων από τις τράπεζες - enikonomia.gr
share

Ιταλία: Με διάταγμα επισπεύδεται η ανάκτηση των “κόκκινων” δανείων από τις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

H ιταλική κυβέρνηση πέρασε σήμερα διάταγμα για την επιτάχυνση της ανάκτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες της χώρας.

Οι ιταλικές τράπεζες είναι φορτωμένες με 360 δις. ευρώ «κόκκινα» δάνεια, τα οποία χρειάζονται πολλά χρόνια για να ανακτήσουν και το διάταγμα στοχεύει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής.

«Αυτό θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για την ανάκτηση πιστώσεων από έξι έως οκτώ χρόνια σε έξι έως οκτώ μήνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας: «Το διάταγμα στοχεύει να λύσει… οριστικά τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας».

Για τις τράπεζες θα είναι ευκολότερο με το διάταγμα να ανακτούν τα ενέχυρα που είχαν βάλει οι εταιρείες για να πάρουν δάνεια, αλλά όχι τα ενέχυρα των νοικοκυριών, όπως αυτών που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, τόνισε ο Ρέντσι.

Παράλληλα, θα επιτρέπει στις εταιρείες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ακίνητά και τον παραγωγικό εξοπλισμό τους, που έχουν κατασχεθεί, ώστε να είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους και πιθανόν να συνεχίσουν να λειτουργούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.