Quantcast
Ιταλία: Τι δίνει η κυβέρνηση στους αγρότες - Στην Ρώμη τα τρακτέρ - enikonomia.gr
share

Ιταλία: Τι δίνει η κυβέρνηση στους αγρότες – Στην Ρώμη τα τρακτέρ

δημοσιεύτηκε:

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα συναντήθηκαν με εκπροσώπους σειράς ιταλικών συνδέσμων του γεωργικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, στην συνάντηση δεν μετείχαν εκπρόσωποι των συντονιστικών συμβουλίων των αγροτών που τις τελευταίες εβδομάδες διαδηλώνουν σε δρόμους και αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας.

Τι προτείνει η η κυβέρνηση

Όπως διέρρευσε, μια πρώτη πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης αφορά την φοροαπαλλαγή για τα εισοδήματα αγροτών που δεν ξεπερνούν τα δέκα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τάχθηκε κατά των λεγόμενων «συνθετικών τροφίμων» και τόνισε ότι επείγει να σταματήσει η πώληση αγροτικών προϊόντων σε τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής, διότι οι αγρότες πρέπει να αμείβονται με δίκαιο τρόπο για την δουλειά τους.
«Σε διάστημα μόλις μηνών δεν είναι δυνατόν να γίνουν θαύματα, αλλά νομίζω ότι η αλλαγή πορείας της κυβέρνησής μας, με στόχο να διορθωθούν δεκαετίες λανθασμένων πολιτικών, είναι σαφής», τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Τι θέλουν οι αγρότες

Τέσσερα τρακτέρ έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης, όπως είχε ανακοινωθεί χθες, Πέμπτη, το βράδυ, και διέσχισαν κεντρικούς δρόμους κοντά στο Κολοσσαίο, τον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι και τον χώρο του πρώην ρωμαϊκού σταδίου Τσίρκο Μάσιμο.

Πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία, αλλά και για σαφές αίτημα προς την κυβέρνηση της Ρώμης, να αρχίσει διάλογο με τους διαδηλωτές. Σήμερα το βράδυ θα οργανωθεί κινητοποίηση, πάντα με τρακτέρ, στον περιφερειακό δρόμο γύρω από την Αιώνια Πόλη. Όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο να μπορέσει να περιοριστεί, όσο γίνεται περισσότερο, η ταλαιπωρία των πολιτών.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές θέλουν να διαπιστώσουν αν η κυβέρνηση Μελόνι θέλει να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων τους, αρχίζοντας από φοροαπαλλαγές για τους αγρότες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Απόψε, τέλος, το ιταλικό «κίνημα των τρακτέρ» ζητά να μπορέσει να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο. Δεν έχει γίνει σαφές έως τώρα, αν οι αγρότες θα πάρουν τον λόγο κατά την διάρκεια της εκπομπής της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai ή αν θα τους επιτραπεί μόνο να παραδώσουν ένα κείμενο για να διαβαστεί από τους παρουσιαστές. Οι διαδηλωτές ζητούν με έμφαση να μιλήσουν αδιαμεσολάβητα στο ιταλικό τηλεοπτικό κοινό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.