Quantcast
Ξένοι τραπεζίτες: Στο 30% οι πιθανότητες νέας κρίσης στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ξένοι τραπεζίτες: Στο 30% οι πιθανότητες νέας κρίσης στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στοιχίζει τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας – μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη.

Ο Πολ Γκόρντον του Bloomberg γράφει ανοιχτά ότι η Ελλάδα έχει περιπέσει σε πολιτική κρίση, ενώ η ΕΚΤ που μάχεται με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, σύντομα να πρέπει να επιλέξει αν θα αποσύρει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής της προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ωσαύτως «εκφοβιστικός» είναι και ο βασικός οικονομολόγος της Τράπεζας Berenberg, Χόλγκερ Σμίντινγκ που αναφέρει πως: «Υπάρχει κίνδυνος της τάξης του 30% η Ελλάδα να πέσει σε μια νέα βαθιά κρίση που δυνητικά μπορεί να την θέσει εκτός Ευρωζώνης. Και αυτό το ποσοστό δεν είναι καθόλου αμελητέο».

Λιγότερο διπλωματικός ο οικονομολόγος της JP Morgan, υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Ντέιβιντ ΜακΚι δηλώνει: «Η εκτίμησή μας είναι πως η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Εκτός και αν το συγκεκριμένο κόμμα μειώσει τις φιλοδοξίες του, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».

 

Πηγή: imerisia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.