Quantcast
Κάμερον: Θα θέσει στο τραπέζι της Συνόδου της Πέμπτης τη σχέση Βρετανίας- ΕΕ - enikonomia.gr
share

Κάμερον: Θα θέσει στο τραπέζι της Συνόδου της Πέμπτης τη σχέση Βρετανίας- ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Το θέμα της αναδιαμόρφωσης των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει ο Ντέιβιντ Κάμερον, αξιοποιώντας τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη της εβδομάδας, παρά την ελληνική κρίση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Κάμερον έχει συναντηθεί ή επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με 20 από τους 27 ηγέτες της Ευρωζώνης και θα μιλήσει με τους υπόλοιπους επτά πριν από την έναρξη της Συνόδου για να προλειάνει το έδαφος για την προώθηση της επαναδιαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την Έλεν Μπόουερ.

«Η εστίαση μας είναι… το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προχωρούμε στην επόμενη φάση αυτών των διαπραγματεύσεων», είπε η ίδια, τονίζοντας πως ο Κάμερον στοχεύει να συνομιλήσει ή να συναντήσει τους ηγέτες της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας πριν από την Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη.
Ο Κάμερον επίσης θα συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ πριν από την Σύνοδο στην Γερμανία, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει δηλώσει πως είναι έτοιμη να βοηθήσει, αν μπορεί, την Βρετανία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.