Quantcast
Κατάινεν: Η Πολωνία θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει την Ε.Ε. σαν μηχανή παραγωγής χρήματος - enikonomia.gr
share

Κατάινεν: Η Πολωνία θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει την Ε.Ε. σαν μηχανή παραγωγής χρήματος

δημοσιεύτηκε:

Η Πολωνία θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μια μηχανή παραγωγής χρήματος και να αρχίσει να συμβάλει περισσότερο οικονομικά στο μέλλον, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία για την 15η επέτειο από την διεύρυνση του 2004, όταν δέκα χώρες εντάχθηκαν στην ΕΕ.

Όπως είπε ο κ. Κατάινεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «Η ΕΕ δεν είναι απλώς μια μηχανή που παράγει χρήματα, μια αγελάδα που μπορεί κανείς να αρμέγει. Περιμένουμε πιο ουσιαστική συνεισφορά από την Πολωνία για το μέλλον της Ευρώπης».

Ο Φινλανδός Επίτροπος εκτίμησε εξάλλου ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 7 της ΕΕ, βάσει του οποίου οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις στη Βαρσοβία για τις αλλαγές στο δικαστικό της σύστημα που πλήττουν το κράτος δικαίου, δεν έχει προς το παρόν επιπτώσεις.

«Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι καλή διότι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία του άρθρου 7 για την Πολωνία και δυστυχώς τίποτε δεν έχει συμβεί», επεσήμανε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.