Quantcast
Κίνα: Αυστηρότεροι οι περιορισμοί για τους κακοπληρωτές - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αυστηρότεροι οι περιορισμοί για τους κακοπληρωτές

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα διεύρυνε τους περιορισμούς – ποινές που επιβάλλει σε όσους δεν πληρώνουν οφειλές που προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις, απαγορεύοντάς τους να ταξιδεύουν με αεροπλάνο, να παίρνουν δάνεια και πιστωτικές κάρτες ή προαγωγές.

«Υπάρχουν 6,73 εκατομμύρια κακοπληρωτές στη μαύρη λίστα του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου (SPC)», δήλωσε ο Μενγκ Σιανγκ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Επιβολής του Νόμου του SPC. Έως σήμερα, 6,15 εκατομμύρια πολίτες, που δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους, εμποδίστηκαν από το να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια και 2,22 εκατομμύρια εμποδίστηκαν από το να ταξιδέψουν με τρένα μεγάλης ταχύτητας, τα οποία είναι συνήθως ακριβότερα.

Το SPC συνεργάζεται από τον περασμένο Δεκέμβριο με αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες για να απαγορεύσει στους κακοπληρωτές να αγοράζουν εισιτήρια, με βάση τα στοιχεία των ταυτοτήτων και των διαβατηρίων τους, δήλωσε ο Μενγκ. Προηγουμένως, η απαγόρευση βασιζόταν μόνο στα στοιχεία ταυτοτήτων και πολλοί αγόραζαν εισιτήρια με τα διαβατήριά τους, παρακάμπτοντας την απαγόρευση.

«Επιπλέον, το SPC υπέγραψε μνημόνια με 44 φορείς, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, για τη μετάδοση πληροφοριών για τους κακοπληρωτές», σημείωσε ο Μενγκ. Επιπλέον 71.000 πολίτες, που αθέτησαν τις πληρωμές τους, εμποδίστηκαν από το να γίνουν εκπρόσωποι και ανώτατα στελέχη εταιρειών, σύμφωνα με στοιχεία του SPC.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.