Quantcast
Kίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων το 2016 - enikonomia.gr
share

Kίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων το 2016

δημοσιεύτηκε:

Τα συνολικά κέρδη των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων (SOEs) αυξήθηκαν 1,7% το 2016 σε σύγκριση με το 2015 έναντι μείωσής τους κατά 6,7% το 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών. Πέρυσι, τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων ανήλθαν σε 2,32 τρισ. γιουάν (περίπου 338 δισ. δολάρια).

Τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων που ελέγχονται από την κεντρική κυβέρνηση αυξήθηκαν 4,7%, ενώ για τις τοπικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις τα κέρδη εκτινάχθηκαν κατά 16,9%. Οι εταιρείες οικοδομικών υλικών, μεταφορών και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας κατέγραψαν ισχυρές αυξήσεις, ενώ, από την άλλη πλευρά, οι υφαντουργικές, πετρελαϊκές, πετροχημικές και καπνικές επιχειρήσεις σημείωσαν μεγάλη πτώση κερδών. Ζημιές κατέγραψαν οι εταιρείες στους τομείς του χάλυβα, των χημικών και των μη σιδηρούχων μετάλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα έσοδα των SOE αυξήθηκαν 2,6% πέρυσι στα 45,9 δισ. γιουάν, ενώ το λειτουργικό κόστος τους αυξήθηκε 2,5% στα 44,99 τρισ. γιουάν. Τα έσοδα του κράτους από τη φορολογία των επιχειρήσεων αυτών μειώθηκαν 0,7%. Το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί τις κρατικές και κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.