Quantcast
Κίνα: Αρχίζει αύριο ο 8ος διεθνής Διαγωνισμός  Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Διαδίκτυο+» για  Φοιτητές - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αρχίζει αύριο ο 8ος διεθνής Διαγωνισμός  Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Διαδίκτυο+» για  Φοιτητές

δημοσιεύτηκε:

Ο 8ος  Διαγωνισμός  Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Διαδίκτυο+» για  Φοιτητές από όλον τον κόσμο αρχίζει αύριο 9 Απριλίου στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, στη Νοτιοδυτική Κίνα.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται εδώ και οκτώ χρόνια από το 2015, με τη συμμετοχή σχεδόν 39,83 εκατομμυρίων φοιτητών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται κάθε χρόνο. Ως ουσιώδες σημείο εκκίνησης για την εμβάθυνση της εκπαίδευσης στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ο Διαγωνισμός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη συνολική ανάπτυξη των φοιτητών και στην ενοποίηση των τομέων της βιομηχανίας, των πανεπιστημίων και της έρευνας.

Ο 8ος Διαγωνισμός αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό εκπαίδευσης, επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς και ταλέντων. Πρόκειται για μια ισχυρή πρωτοβουλία για την εφαρμογή της τελευταίας αναπτυξιακής στρατηγικής της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας που συγκεντρώνει ταλέντα με αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται σε τρία επίπεδα: σχολικό, επαρχιακό και εθνικό. Οι προηγούμενοι Διαγωνισμοί αφορούσαν έργα τεσσάρων κατηγοριών: παραδοσιακή βιομηχανία «Διαδίκτυο+», νέες επιχειρήσεις «Διαδίκτυο+», δημόσιες υπηρεσίες «Διαδίκτυο+» και πλατφόρμα τεχνικής υποστήριξης «Διαδίκτυο+». Στον φετινό Διαγωνισμό, τα έργα διευρύνθηκαν στη Νέα Μηχανική, Νέα Ιατρική, Νέα Γεωργία και Νέες Θεωρητικές Επιστήμες.

Ο Διαγωνισμός έχει προσελκύσει φοιτητές από μερικά εκ των 100 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου,  με μεγαλύτερη έμφαση στην εκπαίδευση και τη δημιουργικότητα των ταλέντων.  Ο φετινός Διαγωνισμός προσέλκυσε αριθμό ρεκόρ 4.554 πανεπιστημίων από 111 χώρες και περιοχές. Σε σύγκριση με πέρσι τόσο ο αριθμός των έργων στο εξωτερικό όσο και ο αριθμός των συμμετεχόντων, αυξήθηκαν. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το ΜΙΤ, η Οξφόρδη, το Καίμπριτζ και το Imperial College London, συμμετέχουν στον Διαγωνισμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.