Quantcast
Κίνα: Χίλια εμπορευματικά τρένα από την Τσενγκντού για την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Κίνα: Χίλια εμπορευματικά τρένα από την Τσενγκντού για την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

H Τσενγκντού, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής κινεζικής επαρχίας Σιτσουάν, αναμένεται να δρομολογήσει φέτος 1.000 εμπορευματικές αμαξοστοιχίες για ευρωπαϊκούς προορισμούς, υπερδιπλάσιες σε σχέση με το 2016, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Διεθνών Σιδηροδρομικών Υπηρεσιών της πόλης.

Πέρυσι, η Τσνεγκντού δρομολόγησε 460 εμπορευματικούς συρμούς για πόλεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, περισσότερους από κάθε άλλη κινεζική πόλη και διένειμε στο εξωτερικό συνολικά 73.000 τόνους αγαθών, αξίας 1,56 δισ. δολαρίων.

Ο νοτιοδυτικός κινεζικός κόμβος έχει σχεδιάσει τρεις μεγάλες γραμμές σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη – μία κεντρική γραμμή προς τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ολλανδία, μία νότια γραμμή προς την Τουρκία και πέραν αυτής και μία βόρεια γραμμή προς τη Ρωσία. Φέτος θα ξεκινήσουν επίσημα οι νέες γραμμές που συνδέουν τη Τσενγκντού με την Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Φαν Τζουν. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι διαδρομές για την Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα θα κάνουν περίπου 16 και 10 ημέρες και ότι θα δρομολογηθούν 200 και 150 αμαξοστοιχίες, αντίστοιχα.

Η ζήτηση για εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, που αποτελούν εναλλακτική λύση για τις βραδύτερες και πιο επικίνδυνες θαλάσσιες μεταφορές και τις πολύ ακριβότερες αεροπορικές μεταφορές, έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Έως τον Ιούνιο του 2016, είχαν πραγματοποιηθεί σχεδόν 2.000 σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ 25 κινεζικών πόλεων και της Ευρώπης, με τη συνολική αξία των εισαγωγών και εξαγωγών να ανέρχεται σε 17 δισ. δολάρια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.