Quantcast
Κίνα: Δάνεια 13,54 δισ. ευρώ από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για σιδηροδρομικές υποδομές - enikonomia.gr
share

Κίνα: Δάνεια 13,54 δισ. ευρώ από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για σιδηροδρομικές υποδομές

δημοσιεύτηκε:

Δάνεια ύψους 105,5 δισεκατομμυρίων γιουάν( ή 13,54 δισεκατομμυρίων ευρώ) εξέδωσε η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας για την χρηματοδότηση της κατασκευής των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας για το 2023.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα και επεσήμανε πως τα δάνεια αυτά, υποστήριξαν την ενεργοποίηση της κατασκευής περίπου 2.300 χιλιομέτρων νέων σιδηροδρομικών γραμμών. Σημειώνεται δε πως η ίδια τράπεζα εφαρμόζει  τις κεντρικές πολιτικές του Πεκίνου.

Την προηγούμενη χρονιά, η China Development Bank έδωσε προτεραιότητα σε διαστάσεις ειδικού τεχνολογικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στην Κίνα, όπως, οι σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, η ανάπτυξη του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου σε περιοχές οικονομικής και εμπορικής σημασίας, ο συντονισμός των ενεργειών με κεντρικές υπηρεσίες της κινεζικής κυβέρνησης, με την China State Railway Group Co., Ltd., αλλά κι άλλες σημαντικές επιχειρήσεις.

Επίσης, η τράπεζα προώθησε την μεσομακροπρόθεσμη οικονομική υποστήριξη της για την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και για την παροχή άλλων οικονομικών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε η China Development Bank.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.