Quantcast
Κίνα: Έλεγχοι σε βιομηχανίες για τη μείωση της παραγωγικής τους δυνατότητας - enikonomia.gr
share

Κίνα: Έλεγχοι σε βιομηχανίες για τη μείωση της παραγωγικής τους δυνατότητας

δημοσιεύτηκε:

Οι κινεζικές ρυθμιστικές Αρχές θα επιθεωρήσουν εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου και γυαλιού για να διαπιστώσουν αν οι δύο αυτοί διογκωμένοι τομείς έχουν κάνει σοβαρές προσπάθειες για την κατάργηση του απαρχαιωμένου παραγωγικού δυναμικού τους. Από τις 12 έως τις 22 Φεβρουαρίου, οκτώ ομάδες επιθεώρησης, έχοντας επικεφαλής αξιωματούχους υπουργείων, θα επισκεφθούν 31 επαρχίες και περιφέρειες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο στόχος της επιθεώρησης είναι να διαπιστωθεί αν εφαρμόζονται αποτελεσματικά οι κυβερνητικές πολιτικές, όπως η σταδιακή κατάργηση ξεπερασμένων τεχνολογιών και η υιοθέτηση υψηλότερων κανόνων για τις εκπομπές αερίων.

Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη ότι η κινεζική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση αναφορικά με την υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα, καθώς οι επιτυχείς προσπάθειες που έκανε το 2016 για τη μείωσή της συνέβαλαν στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Επί σειρά ετών, ένα ευρύ φάσμα κινεζικών βιομηχανιών – από αυτές του χάλυβα, του τσιμέντου, του αλουμινίου και του γυαλιού έως του άνθρακα – λειτουργούσαν σε συνθήκες υπερβάλλουσας παραγωγικής δυναμικότητας. Αυτό έχει μεγάλες συνέπειες: μείωση των τιμών εμπορευμάτων και πρώτων υλών, μείωση των κερδών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Στο τέλος του 2016, είχαν υπερκαλυφθεί οι στόχοι για τη μείωση της δυναμικότητας στις πιο προβληματικές βιομηχανίες άνθρακα και χάλυβα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.