Quantcast
Κίνα: Η εσωτερική κατανάλωση θα είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη το 2017 - enikonomia.gr
share

Κίνα: Η εσωτερική κατανάλωση θα είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη το 2017

δημοσιεύτηκε:

Η εσωτερική κατανάλωση θα εξακολουθήσει να έχει έναν ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια αύξησης του κινεζικού ΑΕΠ, το 2017 επισημαίνουν τα στοιχεία αναφοράς που δημοσιοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Οι πωλήσεις εμπορικών αγαθών που αποτελούν το βασικό συντελεστή μέτρησης της κατανάλωσης, αναμένεται ν’ αυξηθούν κατά 10,2% τη χρονικά που διανύουμε, σε σύγκριση με το 2016. Το οικονομικό ύψος των πωλήσεων αυτών, αναμένεται να φτάσει στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2017, συνεισφέροντας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, σύμφωνα με την αναφορά της Γενικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κίνας.

Η ίδια αναφορά επισημαίνει ότι πωλήσεις αγαθών μέσω του διαδικτύου θα αυξηθούν με πιο αργούς ρυθμούς φέτος, ενώ σταθερά θα αναπτυχθεί η προσφορά καταναλωτικών υπηρεσιών.

Η Κίνα έχει στραφεί προς την εσωτερική κατανάλωση ως την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της οικονομίας της, καθώς οι προβλέψεις για την πορεία των κινεζικών εξαγωγών και τις επενδύσεις στο εξωτερικό, εμφανίζονται να μην παρέχουν μακροπρόθεσμη σταθερότητα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.