Quantcast
Κίνα και Γερμανία συστήνουν μηχανισμό διαλόγου για θέματα ασφάλειας - enikonomia.gr
share

Κίνα και Γερμανία συστήνουν μηχανισμό διαλόγου για θέματα ασφάλειας

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα και η Γερμανία συμφώνησαν να συστήσουν ένα μηχανισμό διαλόγου υψηλού επιπέδου για θέματα ασφάλειας με στόχο να ενισχυθεί η διμερής δικαστική συνεργασία και να συντονιστούν οι κοινές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι μη συμβατικές απειλές στην ασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια του πρώτου Σινογερμανικού Ειδικού Διαλόγου Κατά του Βίαιου Εξτρεμισμού, που έγινε στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

Στο διάλογο συμμετείχε ο Μενγκ Τζιαντζού, ειδικός απεσταλμένος του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Στην ομιλία του ο Μενγκ είπε ότι η Κίνα και η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσουν τις ανταλλαγές σε ό,τι αφορά τις πολιτικές και την πρακτική εμπειρία καθώς και να μοιράζονται πληροφορίες προκειμένου να καταστεί πιο παραγωγική η αντιτρομοκρατική συνεργασία των δύο κρατών.

Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, ο Μενγκ είχε συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον επικεφαλής των υπηρεσιών της γερμανικής καγκελαρίας Πίτερ Αλτμάιερ και τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι τα ζητήματα ασφαλείας – συμβατικά και μη -περιπλέκονται ολοένα και περισσότερο και ο κόσμος αντιμετωπίζει μια περίπλοκη και ευμετάβλητη κατάσταση στον τομέα αυτό.

Συμφώνησαν επίσης ότι η Κίνα και η Γερμανία θα πρέπει να εμβαθύνουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την κυβερνοασφάλεια, την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος καθώς σε διάφορα δικαστικά ζητήματα. Εκτός από τη συμφωνία για τη σύσταση ενός μηχανισμού διαλόγου υψηλού επιπέδου για θέματα ασφάλειας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπογράψουν μια συμφωνία για αμοιβαία δικαστική συνδρομή σε ποινικές υποθέσεις το συντομότερο δυνατόν και την έναρξη διαπραγματεύσεων για συμφωνίες έκδοσης καταδικασθέντων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.